DMT - Reci NE drogama - Blog.hr
droga_title2

četvrtak, 06.03.2008.

DMT

DMT-ok

Crank ima mnogo imena: Ice, Benzedrine, Chalk, Meth, Dixies, Diamonts, Mao, Mollies, Jugs, Ups Ice, Yaba, Tina, Christina ili Crystal Meth... To je metamfetamin koji sliči gorskom kristalu i poznat je u kemiji više od stotinu godina. Uglavnom je proziran, bijel, ali može biti i obojen zavisno o dodacima. Kao droga u uporabi je od vremena Drugog svjetskog rata. Neki izvori navode da se crank najprije koristio u njemačkoj vojsci, ali čini se da primat ima Japan. Postoje vjerodostojni podaci da su jednu vrstu metanamfetamina sličnu cranku upotrebljavali kamikaze prije svojih samoubilačkih lijetova. U američkoj vojsci korišteni su metanamfetamini tijekom Korejskog i Vijetnamskog rata. No, ne može se pouzdano tvrditi da su te supstance identične današnjem cranku. Kao party droga crank se počeo intenzivno koristiti posljednjih petnaestak godina u noćnim klubovima između New Yorka i San Francisca.

Crank je kristalizirani metamamfetamin i upotrebljava se pušenjem, no moguće je i ubrizgavanje. Daleko je dugotrajniji u djelovanju, čak i do 24 sata. Posljedice cranka mnogo su pogubnije od posljedica speeda. Cijena speeda kreće se između 100 i 150 kuna po gramu, ovisno o kvaliteti, a crank je znatno skuplji (oko 600 kuna po gramu).

Dim cranka proizvodi; rast samopouzdanja, snažni libido, stanje budnosti i halucinacije. Konzument može ostati budan i hiperaktivan do 24 sata, a poznati su slučajevi i do nekoliko dana. Prve i manje opasne posljedice koje se javljaju, nagli su gubitak težine i nesanica. Nakon kratkog razdoblja euforija, dolazi nemogućnost bilo kakvog uživanja. Javljaju se teške depresije, potpuno otuđenje i nemogućnost komunikacije. Moguća popratna stanja su agresija i nasilje, te paranoja. Slijede teške posljedice: opasno lupanje srca, amnezija, snažno tjelesno propadanje, ekcemi, velike šanse za HIV, koma, te na kraju - smrt. Zbog isparavanja meth para, zubi brzo trunu do desni. Crank najdirektnije i najjače udara na mozak. Pritom ga rapidno uništava i proizvodi nepopravljive štete. Konzumaciju cranka prati snažna, brza i pogubna psiholoska ovisnost. Akutno trovanje također je potencijalni rizik. Prilikom ilegalne proizvodnje cranka koristi se lead acelate kao reagens. Grješke u proizvodnji mogu rezultirati kontaminacijom metamfetamina ovom supstancom s jakim posljedicama za korisnika. Istraživanja, ukazuju da crank povećava libido. Posljednjih desetak godina postao je popularan u gay klubovima u SAD zbog osjećaja iznimne snage i rušenja seksualnih barijera. Bilježi se i neutaživa želja za odnosom s anonimnim partnerima i bez zaštite, što rezultira širenjem HIV-a. Proizvodnja cranka je vrlo jednostavna, posebice uz lako dostupne recepte na internetu, tako da će vrlo brzo padati, danas visoka cijena u Hrvatskoj (oko 600 kn/gram).



DTM halucinogen, lako se sintetizira, ima ga u gljivama Psilocybe mexicana, brzo djeluje (za 3 do 5 minuta), trajanje je oko 1 sat. Simptomi su slični LSD-u.

06.03.2008. u 21:36 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

  ožujak, 2008  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Ožujak 2008 (22)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Blog posvećen štetnosti droga

Linkovi


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr